A A A K K K
для людей із порушенням зору
Скороходівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Соціальні гарантії для лікарів-інтернів та студентів-медиків V-VI курсів, які залучені до боротьби з пандемією

Дата: 16.12.2020 09:16
Кількість переглядів: 404

Невтішна щоденна статистика щодо кількості інфікованих українців гострим респіраторним захворюванням СОVID-19, непомірне навантаження на медичну систему, тотальна захворюваність на коронавірус серед працівників закладів охорони здоров’я викликали необхідність залучення до боротьби з пандемією лікарів-інтернів та студентів-медиків V-VI курсів.

За таких умов держава не могла не передбачити соціальних гарантій для молодих фахівців, що перебуваючи на завершальних етапах навчання в медичних вишах, ризикуватимуть власним здоров’ям, допомагаючи лікарям закладів охорони здоров’я протидіяти епідемії.

09 грудня 2020 року Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови “Деякі питання надання страхових виплат у разі захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням гострою респіраторною хворобою СОVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2” від 17.06.2020 № 498 (далі – Постанова № 498). Внесені зміни передбачають розширення дії порядку здійснення державних страхових виплат у разі інвалідності або смерті медичних працівників через професійну хворобу СОVID-19 на лікарів-інтернів та студентів-медиків V-VI курсів, залучених до боротьби з коронавірусом.

Страхові виплати в разі захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням гострою респіраторною хворобою СОVID-19 проводить Фонд соціального страхування України за кошти державного бюджету. Механізм надання та розміри зазначених страхових виплат передбачені Порядком здійснення страхових виплат у разі захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням гострою респіраторною хворобою СОVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-COV-2, затвердженим Постановою № 498.

Також рішенням Уряду до переліку документів, необхідних для призначення Фондом соціального страхування України виплати, додано довідку про результати визначення ступеня втрати професійної працездатності у відсотках, потреби у наданні медичної та соціальної допомоги, яка видається медико-соціальною експертною комісією.

 Начальник Полтавського відділення   управління виконавчої дирекції Фонду   соціального страхування України у Полтавській області

 В. Артамонов


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь