A A A K K K
для людей із порушенням зору
Скороходівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області профінансовано щомісячні страхові виплати за листопад 2020 року в повному обсязі

Дата: 23.12.2020 16:21
Кількість переглядів: 416

Щомісяця потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, зокрема у разі профхвороб на COVID-19, отримують від Фонду соціального страхування України (далі – Фонд) страхові виплати, які компенсують втрачений заробіток залежно від ступеня стійкої втрати працездатності. Призначення та здійснення страхових виплат потерпілим (членам їх сімей) проводиться відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 23.09.1999 № 1105.

Виплати таких допомог здійснюються Фондом у наступному місяці за попередній.

Станом на 01 грудня 2020 року в Полтавській області страхові виплати отримували 5053 потерпілі на виробництві та 309 осіб, які мають на це право в разі втрати годувальника. Із загальної кількості отримувачів виплат 755 потерпілих та 26 осіб, які мають на це право в разі втрати годувальника, є внутрішньо переміщеними особами, які продовжують отримувати страхові виплати на підконтрольній українській владі території.

На сьогодні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області (далі – управління) у повному обсязі профінансувало щомісячні страхові виплати за листопад 2020 року для понад 5 тис. осіб Полтавщини.

Загалом із січня по листопад поточного року управлінням були нараховані щомісячні страхові виплати для потерпілих або членів їх сімей у разі смерті потерпілих на загальну суму майже 173,8 млн гривень.

Середній розмір допомоги за підсумками 11 місяців зріс на 9,6% порівняно з тим же періодом минулого року, він склав 2458,65 гривень.

Право на страхові виплати настає з дня визначення МСЕК стійкої втрати професійної працездатності. Розмір щомісячної страхової виплати встановлюється відповідно до ступеня втрати працездатності та середньомісячної заробітної плати потерпілого перед настанням страхового випадку. При цьому, максимальний розмір щомісячної страхової виплати не повинен перевищувати 10 розмірів прожиткового мінімуму. Мінімальний розмір призначеної щомісячної страхової виплати потерпілому у перерахунку на 100% втрати професійної працездатності не може бути меншим за прожитковий мінімум.

 

Начальник Полтавського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області В. Артамонов


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь