A A A K K K
для людей із порушенням зору
Скороходівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Нові штрафи за підпал трави

Дата: 01.04.2021 09:43
Кількість переглядів: 1958

Фото без опису

Чутівським Районний Сектор

 

29 березня 2021 року на пункт зв'язку частини 8 ДПРЧ 1 ДПРЗ надійшло три повідомлення про пожежу сухої трави та очерету загальнею площею знищено близько 6,5 Га.

 

Ані значне підвищення штрафів, ані загроза спалити своє та сусідське майно не стають на заваді дбайливим господарям, які обрали для себе найлегший спосіб прибирання території - підпал

 

Очевидно, що в даних випадках причиною пожежі є людська необережність та халатність. Як не дивно, на момент прибуття пожежно-рятувального підрозділу палії полишали місце "злочину".

 

Шановні громадяни! Чутівський закликає вас не провокувати пожежі в екосистемах та на відкритих територіях.

 

Нагадаємо, що 4 березня поточного року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері пожежної безпеки». Вказаний закон значно підвищив розміри штрафних санкцій за порушення вимог законодавства у сфері пожежної і техногенної безпеки, до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 3 тис. 400 до 5 тис. 100 грн).

 

Згідно ст. 77 КУпАП, порушення вимог пожежної безпеки в лісах - тягне за собою накладення штрафу на громадян від дев'яноста до двохсот сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 1 тис. 530 грн до 4 тис. 590 грн.) та на посадових осіб - від двохсот сімдесяти до дев'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 4 тис. 590 грн. до 15 тис. 300 грн).

 

Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що призвело до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, - тягнуть

 

за собою накладення штрафу на громадян від двохсот сімдесяти до дев'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 4 тис. 590 грн. до 15 тис. 300 грн) та на посадових осіб - від шістсот тридцяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 10 тис. 710 грн. до ЗО тис. 600 грн).

 

Відповідно до ст. 77-1 КУпАП, випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 3 тис. 60 грн. до 6 тис. 120 грн) і на посадових осіб - від дев'ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 15 тис. 300 грн. до 21 тис. 420 грн).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь