A A A K K K
для людей із порушенням зору
Скороходівська громада
Полтавська область, Полтавський район

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

Дата: 02.08.2021 17:49
Кількість переглядів: 675

Шановні жителі Скороходівської селищної ради!

         Виконавчий комітет селищної ради доводить до вашого відома про проведену роботу стосовно виявленого факту розміщення відходів на орендованій земельній ділянці (орендар ФГ "Наталі", кадастровий номер земельної ділянки: 5325455300:30:007:003).

      22 червня 2021року ввечері жителями смт Скороходове було повідомлено, що на земельну ділянку було здійснено вивіз речовини, невстановленого походження. 

     23 червня 2021року працівниками виконкому було проведено обстеження місця виливу невідомої речовини та проведений забір речовини, яку було відправлено до лабораторії, а саме до державної установи "Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров¢я України" (результати досліджень лабораторії додаються).

       24 червня 2021 року на засіданні виконавчого комітету було прийнято рішення № 114 "Про заборону розміщення відходів" (рішення додається).

         07 липня 2021 року до Чутівського відділу поліції був надісланий запит чи відкрите кримінальне провадження по даній справі. (Відповідь надійшла 09.07.2021року копія листа додається).

      07 липня 2021 року до Центрального округу державної екологічної інспекції був направлений запит стосовно надання дозволу на розміщення відходів на даній земельній ділянці. (Відповідь надійшла 20.07.2021року –копія листа додається).

         09 липня 2021року на засіданні 13 сесії селищної ради 8 скликання депутатам селищної ради було повідомлено, що вириту траншею, яка перешкоджала заїзду транспорту на земельну ділянку, почали засипати. Це спонукало до припущення, що вивіз відходів може знову відновитися.

Гонтар С., Батовський І., Незвієцький О., про прийняті міри стосовно свавілля ТОВ "Екоінвестгруп", інформували присутніх депутатів селищної ради та громадськості.

Було прийнято рішення щодо обмеження руху під¢їзду до земельної ділянки шляхом її перекопання. Дані роботи були проведені транспортом КП ГД "Комунальник" (копія  рішення додається).

23 липня 2021 року на засіданні 14 сесії селищної ради 8 скликання був розглянутий лист ТОВ "Екоінвестгруп" (копія листа додається) у присутності представника даного підприємства Кислиці А. Підтримки серед присутніх не було. Після спілкування з Кислицею А.  селищний голова Штепка В. повідомив, що ніяких дозволів на розміщення відходів надано не було і будемо робити все для того, щоб дані відходи не завозилися на територію селищної ради.

Кедрук В., начальник юрвідділу, постійно здійснювала контроль за розвитком справи:

- Зверталася до слідчого, який відкрив кримінальне провадження та здійснює досудове розслідування, для отримання номеру з Єдиного Державного Реєстру досудових розслідувань.

- Було здійснено звернення до відділу ГУ Держагеокадарстру в Чутівському районі Литовченка Б. стосовно надання інформації про погодження Робочого проекту з рекультивації земельної ділянки та надання дозволу на рекультивацію (відповідь була надана, що по даному питанню ніхто не звертався).

-  Слідчому Гребіннику Р. наполегливо було рекомендовано залучити до справи державного інспектора з екології. Після чого слідчим була видана та направлена до екологічної служби Постанова щодо залучення інспектора до даної справи, яка на даний час знаходиться на розгляді в екологічній інспекції.

- 29 липня 2021року вих. № 02-18/2193 був направлений лист до Полтавської обласної прокуратури для здійснення нагляду у даному кримінальному провадженні.

- 29 липня 2021року вих. № 02-18/2194 був направлений лист до орендаря земельної ділянки Матвєєва І. стосовно вивезення відходів з орендованої земельної ділянки, строком до 20 серпня 2021року.

- на зустріч з громадою (30.07.2021) були запрошені: слідчий Гребінник Р., представник екологічної  інспекції та голова ФГ «Наталі» Матвєєв І..

З метою висвітлення своєї позиції та донесення її до жителів селищної ради на засіданні 14 сесії селищної ради селищний голова Штепка В. оголосив на 30 липня 2021 року зустріч з жителями громади в приміщенні Будинку культури смт Скороходове.

Доводимо до вашого відома, що з 24 червня 2021 року вивіз відходів не здійснювався.

 

Селищний голова                                                 Валерій ШТЕПКА

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь