Скороходівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Листки непрацездатності з причини “вагітність та пологи” видаються лікарями закладів охорони здоров’я лише в паперовому вигляді

Дата: 25.08.2021 15:29
Кількість переглядів: 1020

 

Станом на 19 серпня 2021 року лікарями 60 закладів охорони здоров’я Полтавської області було автоматично відправлено до Електронного реєстру листків непрацездатності 4 160 медичних висновків про тимчасову непрацездатність пацієнтів.

Готовим до сплати е-лікарняний стає на наступний день після дати завершення тимчасової непрацездатності працівника, статус е-лікарняного автоматично змінюється в кабінеті страхувальника.

Із цього моменту роботодавець повинен протягом 10 календарних днів призначити працівнику матеріальне забезпечення та, якщо тривалість лікарняного перевищує 5 робочих днів або він підлягає оплаті за рахунок коштів Фонду соціального страхування України з першого дня, упродовж 5 робочих днів після призначення подати до відповідного відділення робочого органу виконавчої дирекції ФССУ заяву-розрахунок для фінансування допомоги по тимчасовій непрацездатності.

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області звертає увагу лікарів закладів охорони здоров’я, що відповідно до п. 13 наказу Міністерства охорони здоров’я України від 01.06.2021 № 1066 “Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки” на період перехідної моделі  в разі вагітності та пологів необхідно видавати паперовий листок непрацездатності. Формування медичних висновків і створення е-лікарняних з цієї причини непрацездатності під час перехідного періоду не передбачено.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь