A A A K K K
для людей із порушенням зору
Скороходівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Шановні жителі та гості Скороходівської територіальної громади!

Дата: 29.11.2021 15:06
Кількість переглядів: 480

Доводимо до Вас інформацію, яка надійшла від АТ «Укрзалізниця», що останнім часом почастішали випадки незаконного втручання в діяльність залізничного транспорту, а саме: накладання сторонніх предметів на колію, кидання предметів у поїзди під час руху або інший рухомий склад залізничного транспорту, знаходження на коліях сторонніх осіб тощо. Все це може призвести до страшних наслідків, таких як сход пасажирських та вантажних поїздів, інших аварій, травмування пасажирів та самих винуватців. Про що свідчить невтішна статистика зі значною кількістю випадків травмування сторонніх осіб на залізничному транспорті, випадків травмування дітей віком до 16 років. Станом на 20.10.2021 на станціях, перегонах АТ «Укрзалізниця» внаслідок наїзду залізничного рухомою складу, падіння з нього або інших видів впливу отримали травми різного ступеня важкості 328 сторонніх осіб проти 276 у минулому році, у тому числі 187 зі смертельним наслідком проти 164 у минулому році. Серед травмованих 21 дитина віком до 16 років, із них 6 травмовано смертельно. Унаслідок ураження електричним струмом травмовано 27 осіб, з них 8 смертельно. Серед травмованих 12 дітей віком до 16 років, із них 1 травмовано смертельно.

Аналіз випадків травмування сторонніх осіб на залізничному транспорті свідчить про те. що їх більшість сталися внаслідок порушення потерпілими Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України, затверджених наказом Міністерства транспорту від 19.02.1998 № 54, зареєстрованих у Мін’юсті 24.03.1998 за №193/2633.

В зв’язку з цим закликаємо громадян бути максимально пильними на об’єктах залізничного транспорту. Насамперед — обачними в поїздах, на платформах, поблизу колій, нагадати своїм рідним, дітям, знайомим про небезпечність перебування поблизу залізниці і про необхідність дотримання правил безпеки задля збереження життя та здоров’я.

Ходіння по коліях завжди пов’язане з небезпекою для життя. Гальмівний шлях поїзда в середньому становить близько 800 метрів. Поїзд зі швидкістю 100 км/год. за 1 секунду долає 30 метрів, а пішоходу, для того, щоб перейти через колію, потрібно не менше 5 секунд.

Переходити колію можна тільки у встановлених місцях, користуючись при цьому пішохідними мостами, тунелями, переїздами. На станціях, де мостів і тунелів немає, громадяни повинні переходити залізничні колії по настилах, попередньо переконавшись у відсутності потяга або локомотива, що рухається.

Також попереджаємо, що громадяни, які порушують правила безпеки громадян на залізничному транспорті України, чи то накладання сторонніх предметів на колію, кидання предметів у поїзди під час руху або інший рухомий склад залізничного транспорту, чи то знаходження на коліях сторонніх осіб, тощо несуть адміністративну та кримінальну відповідальність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь