A A A K K K
для людей із порушенням зору
Скороходівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Інформація про стан законності, боротьби зі злочинністю та результати діяльності Диканської окружної прокуратури Полтавської області на території Скороходівської об’єднаної територіальної громади за період 2021 року

Дата: 04.02.2022 13:14
Кількість переглядів: 312

Диканською окружною прокуратурою Полтавської області здійснено ряд наглядово-практичних заходів спрямованих на підвищення ефективності захисту прав і свобод громадян від злочинних посягань та зміцнення законності на піднаглядній території.

Протягом 2021 року сектором поліції діяльності № 2 відділу поліції № ' Полтавського районного управління поліції ГУНП в Полтавській області, ще обслуговує території Чутівської та Скороходівської об’єднаних територіальною громад внесено відомості до СРДР про 188 кримінальних правопорушень порівняно з 237 кримінальними правопорушеннями за 2020 рік.

У 2021 році, як і у 2020 році неповнолітніми кримінальні правопорушення не вчинялися.

Структуру злочинності складають: 63 тяжких злочинів, 47 нетяжких злочинів та 78 кримінальних проступків. При цьому особливо тяжкі злочини не реєструвалися.

Проведеним аналізом даних встановлено, що динаміку до знижень мають тяжкі злочини на 46 %.

Переважна кількість зареєстрованих правопорушень залишаються кримінальні правопорушення проти власності. їх питома вага складає майже 55,9%, у цей же час їх кількість в порівнянні з аналогічним періодом 2020 рок) збільшилась на 20 %. Зареєстровано 105 кримінальних правопорушень проті 84.

Із 105 зареєстрованих злочинів проти власності: 80 крадіжок, з яких 13 квартирні крадіжки, 14 привласнення майна, 10 шахрайств, 1 грабіж.

Проведено роботу у сфері протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. У 2021 році на піднаглядній території зареєстровано 3 факти щодо незаконного виготовлення, придбання, зберігання, перевезення наркотичних засобів без мети збуту.

Слід зазначити, що рівень розкриття злочинів у 2021 році становить - 48,9 %. Так, у 2021 році слідчим підрозділом поліції, спільно з процесуальними прокурорами до суду скеровано 69 обвинувальних актів.

Чутівським відділом Деканської окружної прокуратури Полтавської області до суду скеровано 6 обвинувальних актів на пріоритетних напрямках роботи, а саме: 2-у сфері земельних правовідносин, 1 - у сфері протидії корупційним правопорушенням, 1 - у сфері протидії незаконним порубкам, 1 - за фактом незаконного добування корисних копалин, 1 - у сфері заволодіння бюджетними коштами.

З метою повного, об’єктивного та всебічного досудового розслідування, прокурорами слідчим та дізнавачам надано 61 письмову вказівку.

За наслідками перевірки законності винесення слідчими поліції постанов про закриття кримінальних проваджень, прокурорами скасовано, як винесені передчасно та необґрунтовано 47 таких рішень.

Окрім того, прокуратура активно відстоювала і продовжує відстоювати інтереси держави та територіальних громад у земельній сфері та сферах захисту державного та комунального майна шляхом вжиття заходів представницького характеру.

При здійсненні представницьких повноважень Диканською окружною прокуратурою Полтавської області пред’явлено до суду 3 позовних заяви відносно земельних ділянок загальною площею 212 га на суму 31 млн. 992 тис. грн.

Також, у бюджетній сфері пред'явлено до суду 2 позови на суму 229 тис. грн.

Одночасно, за скерованими позовами до суду у 2021 році Господарським судом Полтавської області прийнято рішення про задоволення в повному обсязі 3-х позовів щодо повернення земельних ділянок із незаконного використання загальною площею 292 га вартість яких становить 50 млн 261 тис. грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь