A A A K K K
для людей із порушенням зору
Скороходівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Жінки яких професій повинні стати на військовий облік протягом 2022 року?

Дата: 17.02.2022 08:27
Кількість переглядів: 1334

Фото без опису

30 березня 2021 року набрали чинності зміни № 1357-IX до Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу».

Зокрема, частина одинадцята статті 1 в редакції Закону визначає, що: «Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, беруться на військовий облік військовозобов’язаних».

17 грудня 2021 року набув чинності розроблений Генеральним штабом ЗС України та затверджений у встановленому порядку наказом Міністерства оборони України перелік спеціальностей.

Визначено 35 фахових напрямків, кожен із яких представляє десятки окремих спеціальностей господарської діяльності. Перелік (згідно Наказу Міністерства оборони України № 313 від 11.10.2021 року) доступний для перегляду у мережі інтернет.

Так, військовому обліку підлягають усі жінки у віці від 18 до 60 років, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком.

СТАТИ НА ВІЙСЬКОВИЙ ОБЛІК ПОТРІБНО ДО КІНЦЯ 2022 року у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки (колишній комісаріат) за місцем реєстрації місця проживання.

ДЛЯ ЦЬОГО НЕОБХІДНО:

1.З’явитися до територіального центру комплектування за місцем проживання, маючи при собі копії документів про засвідчення особи, освіту, роботу, сімейний стан.

2.Подати заяву щодо постановки на військовий облік.

3.Пройти медичний огляд встановленим порядком для визначення придатності/непридатності для постановки на облік.

4.Отримати відповідний документ у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Коли облік повноцінно запрацює, у мірі потреби жінкам будуть пропонувати брати участь у зборах чи тренуваннях. А при влаштуванні на нову роботу, серед документів треба буде надати й військово-обліковий.

УВАГА!

При зміні професії потрібно буде інформувати територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, що дозволить краще відслідковувати наявні людські ресурси.

Вагітні жінки та/або з малолітніми дітьми теж беруться на військовий облік. Як і у випадку чоловіків, у ТЦК та СП для жінок враховуватиметься стан здоров’я людини та її сімейні обставини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь