A A A K K K
для людей із порушенням зору
Скороходівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Полтавське районе управління ГУ ДСНС України у Полтавській області закликає населення та суб‘єктів господарської діяльності дотримуватися пожежної безпеки під час збирання урожаю.

Дата: 06.07.2022 11:06
Кількість переглядів: 188

Фото без опису

Фото без опису

Основними причинами виникнення пожеж під час жнив є необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації машин та агрегатів.

 

До початку жнив збиральна техніка повинна мати налагоджені системи живлення, змащування, охолодження, запалювання, а також бути обладнаною справними іскрогасниками. Також вся збиральна техніка повинна бути оснащена первинними засобами пожежегасіння, а саме:

– комбайни і трактори:- двома справними сертифікованими вогнегасниками, двома штиковими лопатами, двома мітлами-хлопушками;

– автомобілі:- справним вуглекислотним або порошковим вогнегасником, однією штиковою лопатою;

– паливозаправники:- трьома справними порошковими або вуглекислотними вогнегасниками, ящиком з піском об’ємом 0.05 куб.м., штиковою лопатою, кошмою.

Нагадуємо, що вогнегасники повинні бути обов’язково опломбованими та мати бірку з вказанням дати перезарядження. Забороняється використовувати застарілі вогнегасники та ті, що не мають сертифіката якості або з простроченим терміном перезарядки, технічного обслуговування.

Усі транспортні засоби повинні мати вимикачі “маси”. Корпуси комбайнів повинні бути оснащені заземлювальними металевими ланцюгами, які торкаються землі. Всі збиральні загони необхідно забезпечити протипожежними ланками – ємністю з водою, пристосованою для пожежегасіння, та трактором з плугом.

Хлібні поля в період молочно-воскової стиглості в місцях прилягання їх до залізничних колій, шосейних та грунтових доріг, лісосмуг, будівель та споруд необхідно обкосити та оборати захисними смугами не менше 4 метрів завширшки. В період дозрівання зернових поля також необхідно розбити на ділянки не більше 25 га, зробивши прокоси 8 метрів завширшки та проорювання 4 метра. В місцях можливого перебування людей – вздовж доріг, поблизу будівель та споруд поблизу хлібних полів слід встановити знаки пожежної безпеки та великогабаритні пано.

Керівникам господарств нагадуємо, що всі особи, задіяні в збиральній компанії, повинні пройти навчання за програмою пожежно-технічного мінімуму та мати спеціальні посвідчення. Пам’ятайте, що суворе дотримання виконання вимог правил пожежної безпеки – це гарантія збереження врожаю від пожежі.

 

НАГАДУЄМО, що спалювання сухої рослинності, сміття та після жнивних залишків ЗАБОРОНЕНО та тягне за собою адміністративну відповідальність.

 

 

Начальник Полтавського РУ ГУ ДСНС

України у Полтавській області

Сергій ПРУГЛО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь