A A A K K K
для людей із порушенням зору
Скороходівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Професійна адаптація ветеранів війни військово-службовців та членів їх сімей

Дата: 07.03.2023 09:14
Кількість переглядів: 139

Фото без опису

В рамках виконання державної бюджетної програми, органами соціального захисту області забезпечується реалізація заходів із професійної адаптації для ветеранів війни, військовослужбовців та членів їх сімей (постанови Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 179 та від 21 червня 2017 р. № 432). 

Заходи спрямовані на відновлення та вдосконалення професійних навичок і умінь шляхом професійного навчання, надання інформаційних, консультаційних та профорієнтаційних послуг із зазначених питань, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

Фінансування організації та проведення професійної адаптації здійснюється за рахунок коштів державного бюджету та є безкоштовним для отримувача. 

Хто має право на участь в професійній адаптації?

Право на професійну адаптацію мають:

 особи, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни;

 особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та члени їх сімей;

 члени сімей загиблих (померлих) ветеранів;

 члени сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України.

А також, на період дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення або скасування:

 військовослужбовці (резервісти, військовозобов’язані, добровольці Сил територіальної оборони) Збройних Сил України, Національної гвардії України, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, Держспецтрансслужби та члени їх сімей;

 військовослужбовці військових прокуратур, поліцейські, особи рядового, начальницького складу, військовослужбовці Управління державної охорони, Держспецзв’язку, ДСНС, Державної кримінально-виконавчої служби, співробітники Служби судової охорони, інших утворених відповідно до законів військових формувань, які брали безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, та члени їх сімей.

Куди звертатись за отриманням послуги? 

Прийом заяв для отримання послуг з професійної адаптації здійснюється територіальними органами соціального захисту населення за місцем реєстрації проживання або за місцем фактичного проживання (перебування).

Перелік необхідних документів, які додаються до заяви: 

 копія (сканкопія/фотокопія) індивідуальної програми реабілітації (для осіб з інвалідністю внаслідок війни);

 копія (сканкопія/фотокопія) посвідчення, що підтверджує наявність статусу ветерана (члена родини) або копія документа, що підтверджує належність до військовослужбовців (членів родини військовослужбовця);

 копія (сканкопія/фотокопія)свідоцтва про шлюб, для дітей – свідоцтва про народження (для членів родини ветеранів/військовослужбовців). 

Професійна адаптація для вищезазначених категорій осіб здійснюється шляхом організації короткострокових навчальних курсів, спрямованих на підвищення кваліфікації або перепідготовки у закладах професійної (професійно-технічної), фахової перед вищої та вищої освіти різних форм власності, інших суб’єктів освітньої діяльності. 

Зокрема, здійснюється підготовка та перепідготовка водіїв категорій А, В, С, Д, Е, СЕ, навчання на машиніста бульдозера, слюсаря-ремонтника, електрозварника, курси англійської мови, діловодства, комп’ютерної грамотності, програмування та веб-дизайну та інші.

Професійне навчання здійснюється за денною, вечірньою (змінною), очно-заочною, дистанційною, екстернатною формою навчання, з відривом і без відриву від виробництва та за індивідуальними навчальними планами.

Після успішного завершення навчання особа отримує документ держаного зразка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь