A A A K K K
для людей із порушенням зору
Скороходівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Змінено порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами

Дата: 29.08.2023 13:32
Кількість переглядів: 152

01 серпня 2023 року набули чинності зміни затверджені Наказом Міністерства внутрішніх справ України № 443 від 01.06. 2023 щодо порядку приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія. Тож про які саме зміни йдеться?

         По-перше, у разі, якщо кандидат у водії не склав теоретичний або практичний іспит в сервісному центрі МВС, то наступний такий іспит призначається не раніше, ніж через 10 календарних днів. Даний строк обчислюється з наступного дня після невдалого складання іспиту. Кількість спроб на складення теоретичного іспиту не обмежується.

         Результат успішно складеного теоретичного іспиту дійсний впродовж одного року. Якщо кандидат у водії не склав теоретичний іспит протягом одного року з дня видачі свідоцтва про закінчення теоретичної підготовки, то така особа допускається знову до теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС після проходження теоретичної підготовки в навчальному закладі та підтвердження такої підготовки новим свідоцтвом про закінчення підготовки.

         По-друге, для складання практичного іспиту майбутнім водіям надається також необмежена кількість спроб протягом двох років з дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки. Однак, якщо кандидат у водії не склав успішно практичний іспит протягом двох років з дня оформлення свідоцтва про закінчення практичної підготовки, то до наступного практичного іспиту в сервісному центрі МВС така особа допускається лише після повторного проходження обох курсів навчання: теоретичної та практичної підготовки.

Нагадуємо, якщо маєте питання правового характеру, звертайтеся до юристів сектору «Чутівське бюро правової допомоги» за адресою смт. Чутове, вул. Набережна,15, смт. Чутове.

Також функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правничої допомоги – 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь