Скороходівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Щодо навчання УБД та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Дата: 15.12.2023 13:13
Кількість переглядів: 80

Фото без описуЗ листопада 2023 року Державна служба зайнятості впроваджує експериментальний проект з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості, введений в дію Постановою Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2023 р. № 984.

Метою проекту є підтримання конкурентоспроможності учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни шляхом професійного навчання або підвищення кваліфікації за освітніми програмами.

Професійне навчання учасників проекту організовується для задоволення поточної та перспективної потреби ринку праці або самозайнятосгі, провадження підприємницької діяльності з урахуванням побажань та професійних потреб здобувачів освіти.

В рамках проекту учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни зможуть безкоштовно пройти" навчання за обраною професією або освітньою програмою, отримати компенсацію витрат на проїзд до місця навчання, проживання, медичний огляд, індивідуальний супровід під час навчання. Професійне навчання може здійснюватися за різними формами -очною (денною, вечірньою), дистанційною, дуальною формами, або шляхом їх поєднання для зручності здобувачів освіти.

Державний навчальний заклад «Полтавський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості» в рамках проекту пропонує навчання за 13 ліцензованими професіями та 73 освітніми програмами (перелік додається).

Починаючи зі старту проекту в нашому закладі вже пройшли навчання більше 50 учасників бойових дій.

Запрошуємо вас до співпраці та звертаємося з проханням долучитися до роз’яснювальної роботи з метою поширення вищевказаної інформації для учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни, які проживають у ваших територіальних громадах. Участь у проекті допоможе успішній реінтеграції ветеранів та ветеранок у цивільне життя шляхом професійного розвитку, отримання нових знань і навичок.

Інформацію про проект можна подивитися на сайті Державного центру зайнятості https://www.dcz.gov.ua у вкладці «Навчання».

Наші контакти: Державний навчальний заклад «Полтавський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості», місто Полтава, вул. Небесної Сотні, 91, контактна особа - Коваль Валерія, тел. 0665102065


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь