A A A K K K
для людей із порушенням зору
Скороходівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Будьте уважні - льодохід!

Дата: 13.03.2024 11:52
Кількість переглядів: 145

Фото без описуЛьодохід – це рух крижин і крижаних полів на річках під дією течії чи вітру.

Навесні, під час льодоходу, на річках і водоймах з'являється велика кількість крижин, які приваблюють не тільки дітей, а й дорослих. Подібні забави нерідко закінчуються трагічно, оскільки крижини часто перевертаються, розламуються, зіштовхують між собою або потрапляють у вир.

Період весняного паводку особливо небезпечний для тих, хто живе поблизу річки, ставка, водойми. Звикаючи взимку користуватися пішохідними переходами по льоду, багато хто забуває про небезпеку, яку таїть лід навесні. Подивіться на крижаний покрив, який все ще покриває річку, Ви, мабуть, вирішите, що він досить міцний і по ньому можна пройти. Переходити річку, ставок, озеро по льоду навесні - небезпечно. Потрібно уважно стежити за знаками, які позначають пішохідні переходи, користуватися спеціальними настилами на льоду. Сходити на необстежених лід – великий ризик.

Остерігайтеся милуватися весняним льодоходом з обривистих берегів. Пам’ятайте, пливучи вздовж річки, лід сильно підмиває круті береги, можливі обвали. Навесні небезпечно сходити за дамби, загати. Не забувайте – вони можуть бути несподівано зірвані напором льоду. Льодохід на ріках нерідко супроводжується заторами льоду. Не наближайтеся до крижаних заторів. Для своєчасного попередження можливих нещасних випадків на льоду: не виходьте на лід, якщо вам невідома його товщина, не підходьте близько до ополонок, проталин, місць затору льоду, не проходьте через ділянки битого, колотого льоду, не відштовхуйте крижини від берега. Окрім того, суворо забороняється ходити по крижинах та кататися на них. Розповідайте дітям про правила поведінки біля водойм у весняний період. забороняйте гратися біля води.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь