A A A K K K
для людей із порушенням зору
Скороходівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Зеленський підписав закон про зменшення мобілізаційного віку

Дата: 03.04.2024 14:37
Кількість переглядів: 57

Президент підписав закон про зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років.

Фото без опису

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до закону "Про військовий обов'язок і військову службу", який передбачає зменшення граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку. Про це йдеться у картці закону на сайті Верховної Ради України.

Цей закон парламент України ухвалив 30 травня 2023 року. Як встановлено документом, він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Відповідно до положень законодавства, з набуттям чинності цього закону уможливлюється реалізація виконання громадянами України, які досягли 25 років, військового обов'язку. 

Ще кілька нововведень

Також 2 квітня до Верховної Ради з підписом президента Зеленського повернуто закон про електронний кабінет військовозобов'язаного, який парламент ухвалив в цілому 16 січня цього року.

Крім цього, у цей день Зеленський підписав закон, яким скасовується статус "обмежено придатний". Чоловіки призовного віку з таким висновком повинні заново пройти військово-лікарську комісію. Відповідне положення міститься у законі про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист, ухваленому парламентом 21 березня цього року.

На президентському сайті також опубліковані два укази Зеленського від 2 квітня про внесення змін до Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь